Beeld en Nieuwjaarsreceptie

1 2 4 3Tijdens de nieuwjaarsreceptie gisterenavond heeft wethouder Koos Krook samen met de zoon Berend en dochter Alphonsine Rädecker van  de kunstenaar Jan Willem Rädecker die in 2009 overleden is, het beeld van hun vader onthuld. De kunstenaar  Willem Rädecker was geïnspireerd door de hoogstamfruitbomen toen hij het beeld maakte. Het beeld heeft een nieuw onderkomen gevonden in het Atrium van het Kulturhus in Haaften. Anneke van Veldhoven raakt de aanwezigen met haar voorgedragen  gedicht, het bestuur van de Stichting Beheer en Exploitatie Kulturhus Haaften is haar dankbaar voor het schenken van het beeld aan het Kulturhus. Zo heeft het geschenk van de bevolking van Haaften in 1964 aan het dorpshuis weer een warm thuis gekregen in het Kulturhus in Haaften.

No comments